НАРОДНИ МУЗЕЈ Аранђеловац

sesti istorijski festival plakНајављујемо шести по реду Историјски фестивал, који ће се ове године одржати на Споменичком комплексу у Музеју у Орашцу, у периоду од 23. до 25. септембра 2016. године.
Фестивал отварамо у петак, 23. септембра, од 19 сати, монодрамом Арчибалда Рајса „ЧУЈТЕ СРБИ“, у извођењу, режији и драматизацији Љубомира Тадића, уз музику Војислава Вокија Костића. Ова монодрама говори о врлинама и манама српског народа, при чему се врлине приписује народу, а мане интелигенцији и политичарима. У представи се користи тонски запис „Рајсова опомена“, који говори Добрица Ћосић  и „Заветна песма др Рајса“  Војислава Илића Млађег у интерпретацији Вјере Мујовић.
У суботу, 24. септембра, од 19 сати, на програму је монодрама  „Живот и прикљученија Доситеја Обрадовића“ у извођењу Момира Брадића, у режији Небојше Брадића.
Фестивал затварамо „Причама малих људи из великог рата“, у извођењу Марка Ђорђевића, Миодрага Лекића и Десимира Јефтића, према сценарију Слађана Станојловића. Представа је на програму у недељу, 25. септембра, од 19 сати.